Vindecarea cu Copaci


In cele ce urmeaza am facut o lista cu anumiti copaci si proprietatile vindecatoare, fizice emotionale si psihice, copaci ce cresc in diferite parti ale lumii.
  • Mar: (Pyrus malus) - Aduce fertilitate in toate modurile, iubire de sine si reface treptat sanatatea si optimismul. Se poate folosi pentru dureri de dinti, ameteli, dereglari digestive ale ficatului, splinei sau rinichilor. 
  • Frasin: (Fraxinus excelsior sau Fraxinus Americana) - Confera curaj, incredere si o perspectiva largita asupra vietii, deasemenea ajuta la digestie si la functionarea eficienta a intregului corp, ajuta la scaderea in greutate si in cazul disfunctiilor vezicii urinare sau a intestinelor. 
  • Fagul: (Fagus ferruginea) - Aduce intelepciune, vindecare si o senzatie de conexiune cu pamantul. Este foarte eficient impotriva problemelor stomacale pentru tratarea ranilor, a zgarieturilor si a ulcerelor. 
  • Mesteacan: (Betula pendula alba sau lenta) - Aduce noi inceputuri, protejeaza mama si copilul, reduce problemele de retentie a fluidelor, reduce nivelul de colesterol si rezolva exemele si alergiile de piele. 
  • Soc: (Sambucus Canadensis sau Nigra) - Este un copac al zanelor care face ca orice sa fie posibil. Se foloseste ca antiseptic pentru problemele respiratorii si virale, astm, febra si pentru vindecarea mai rapida a fracturilor.
  • Eucalipt (Eucalyptus regnans) - Foarte bun pentru eliberarea de energii stagnante, este eficient impotriva racelilor si a tusei pentru sinusuri, febra si infectii. De asemenea, vindeca ranile. 
  • Ficus: (Ficus-carica) - Aduce fertilitate si creativitate, vindeca pielea, cu precadere iritatiile si roselile pielii, imbunatateste circulatia, elibereaza vindeca raguseala si disfunctiile bronhice. 
  • Dafinul: (Laurus nobilis sau Pimenta racemosa) - Protejeaza impotriva bolilor si a rautatii. Reface increderea dupa infidelitate. Reduce stresul si anxietatea, imbunatateste starea parului, este eficient impotriva celulitei, este bun pentru reumatism si artrita si pentru fertilitatea feminina. 
  • Magnolia: (Magnolia glauca) - Potenteaza iubirea si loialitatea, reduce puterea viciilor si a obsesiilor, in special a fumatului, reduce problemele pielii si reface sanatatea dupa boli indelungate. 
  • Mimoza: (Acacia dealbata) - Reduce senzatia de singuratate, in special pentru oamei in varsta, calmeaza anxietatea, atenueaza depresia, problemele gastrice, taieturile, ranile si ajuta impotriva cosmarurilor. 
  • Stejarul: (Quercus robur) - Alunga frica si impotenta fizica si emotionala, remediaza problemele sangvine, elimina pietrele de la rinichi, opreste sangerarile interne sau externe, imbunatateste circulatia si reduce febra.
  • Piersic: (Amygdalus persica) - Atrage abundenta, fericirea si fertilitatea, rezolva problemele gastrice, starile de greata si tusea, incurajeaza relaxarea mintii si relaxarea corpului. 
  • Pin: (Pinus) - Alunga toate relele, atat din casa cat si din familie, in special in cazul noilor nascuti; mai mult, ajuta la vindecarea infectiilor din zona pieptului, ale gatului si ale plamanilor. 
  • Plop: (Populus tremuloides) - Numit inca din vechime “copacul tremurator”, aduce alinare sufletului; este bun pentru alungarea stresului, in cazul alegiilor, exemelor, diabetului si nevralgiilor.
  • Alun: (Juglans regia) - Aduce fertilitate si abundenta; bun pentru vindecarea problemelor de piele, a celor de retentie a fluidelor, raceli, dureri de cap, pierderea parului si dureri menstruale.
  • Cires Salbatic: (Prunus serotina) - Copacul reconcilierii si al linistii interioare. Domoleste frigurile, racelile, problemele de gat, astmul si bronsita. 
Copaci care nu sunt locali pot fi gasiti la gradina botanica, asa ca oriunde ati trai ii puteti intalni, atinge si absorbi puterile lor vondecatoare.

Puterea Vindecatoare a Copacilor


Copaci sacri cu puteri vindecatoare se gasesc in aproape toate culturile. Ei sunt priviti ca niste daruri de la Mama Pamant si o sursa continua de vindecare a celor care vin la acest copac. In India copaci sacri sunt vizitati de catre pelerini ce cauta binecuvantare, mai ales in legatura cu sanatatea sau fertilitatea, de la zeitatea sau spiritul continut, care de obicei este privit ca fiind de sex feminin si o manifestare a Zeitei Mama (Gaia). Mancare si flori sunt lasate la baza copacului sau se leaga panglici textile sau saculeti colorati cu dorinte. In Africa, in cadrul populatiei Northern Sotho, copacul sacru Marula este cunoscut ca fiind copacul casatoriei. O femeia care isi doreste sa conceapa un copil, va bea o infuzie din scoarta copacului masculin. In multe parti din Africa femeile poarta cu ele coaja de la copacii sacri pentru a le face fertile. In traditiile populare ale Europei, pana la inceputul secolului XX, copacilor li se atribuiau puteri magice vindecatoare. 


De exemplu, copiilor li se treceau noua degete de la picioare prin cenusa unui copac si prin ramuri, dupa care li se legau impreuna ca simbol al procesului de vindecare. Druizii celti nu aveau temple, padurea fiindu-le templu. Au fost identificate asemenea situri care erau deseori asezate intr-o zona de convergenta a energiilor telurice. In padurile vechi celtice din Wales, Brittany, Ireland si Cornwall inca mai sunt copaci impodobiti cu funde, biletele si ornamente pentru vindecare si binecuvantare. Aborigenii australieni foloseau remedii vindecatoare facute din copaci, muschi si frunze, precum copacul de ceai sau copacul de eucalipt cu secole inainte de aparitia medicinei conventionale. Frunzele copacului de ceai erau inhalate de catre aborigeni pentru a preveni congestiile nazale ale gatului sau ale pieptului sau erau facute pasta pentru a trata arsurile sau infectiile de la nivelul pielii.