Este Nevoie si in Baie de Tehnologie


Asa cum spune si titlul, pana si baia are nevoie de evolutie in ceea ce priveste tehnologia. Aveti fiecare dintre dumneavoastra nevoie de asa ceva pentru a va creste confortul de care va bucurati zilnic, ori atunci cand va treziti si pregatiti sa plecati, ori seara dupa ce ati acumulat multa oboseala si stres. Tehnologizarea baii presupune inlocuirea multora dintre dispozitivele si elementele vechi, clasice cu unele noi ce pe langa designul inovator, modern au functii menite sa va creasca nivelul de confort. Din aceasta gama moderna de obiecte sanitare destinate baii sunt cateva care nu numai ca rasfata, dar usureaza cu mult utilizarea. De exemplu, gama de baterii cu termostat ce va asigura o apa pentru dus la o temeperatura ideala, fara sa se raceasca sau incalzeasca brusc. Acest tip de baterii va scapa de efortul pe care l-ati face sa va potriviti apa pentru spalare si ofera confortul unei ape la o temperatura constanta pe durata intregului dus oricat de lung ar fi. Parte din aceasta evolutie a obiectelor pentru baie sunt si bateriile cu senzori. 


Atat pentru chiuveta cat si pentru dus puteti opta pentru o baterie de acest fel, incat nu va mai trebui va folositi de robineti sau clapete pentru a deschide apa, prezenta mainilor sub baterie fiind suficienta pentru ca apa sa porneasca la temperatura presetata cu ajutorul termostatului. Este o varianta pe cat de moderna si comoda pe atat de economica, apa oprindu se atunci cand nu mai detecteaza miscare, evitandu se astfel risipa. Deasemenea tot in vederea modernizarii dar si a economiei acolo unde se poate face, pe piata gasiti si rezervoare de wc cu doua optiuni de a trage apa, una golind tot rezervotul iar cealalta doar jumatate. Astfel nu se mai goleste un bazin intreg de fecare data atunci cand nu este necesar. Toate aceste evolutii din punct de vedere tehnologic indiferent de domeniul in care se manifesta, au ca scop cresterea confortului utilizatorului, realizarea unei economii a resurselor si simplificarea modului de folosire a obiectelor in cauza. Poate la inceput sunteti reticenti cu privire la respectivele obiecte, dar ca orice nouate trebuiesc  incercate inainte de a le cataloga si utilizandu le veti observa cat de mult va imbunatatesc traiul zilnic.

Ceausescu Intre Ieri si Azi


În 1988, ziarele, folosesc acelasi limbaj de lemn pentru a transmite urari dictatorului. Nici macar mesajul lui Ceausescu de pe prima pagina nu este schimbat: „În aceste împrejurari sarbatoresti, gândurile mele se îndreapta, în primul rând, catre marele nostru partid”. Poeziile, pozele cu Ceausescu si sotia sa Elena printre pionieri, nici ele nu lipsesc din cliseisticul tablou oferit de presa. Imaginea unui presedinte model, alaturi de poporul sau este si mai mult sublinitata, atât de presa din Bucuresti, cât si cea din Sibiu: „Ceaussescu este un patriot revolutionar, un om pentru istorie, ctitor de epoca noua, de marete înfaptuiri, un mare erou al pacii, o stralucita personalitate a vietii internatioanale”. În anul 1989, în data de 26 ianuarie, Scînteia ne propune, pe lânga obisnuitele omagii si relatarea realizarilor de peste ani în clasa muncitoreasca din România. 

În acelasi ton, si sibienii, anunta propsperitatea anilor comunismului, în articolul „Rezultatele la zi, o dovada a abnegatiei si harniciei”. Asadar, în anul 1989, judetul Sibiul se putea mândri cu: 4500 de paturi în spitalele, 47 de cantine, comert „socialist” crescut de trei ori, productie industriala crescuta de 6 ori, mai mult decât în anul 1965. De asemenea, în 1989, Sibiul se afla pe locul I la productia de plumb, pe locul II, la negru de fum, autocamioane si autbasculante, si pe locul III la tesaturi din lâna. Dupa multi ani, de la ultima celebrare a lui Ceausescu, presa nationala nu a mai umplut decât o pagina cu omagierea într-un fel sau altul a zilei de 26 ianuarie, iar la Sibiu, Ceusescu a devenit pretext doar de reportaje. Stirile de anul acesta de la televizor, reportajele de la Scornicesti, editorialele dedicate fostului dictator, toate ne fac sa nu uitam de „epoca de aur” care de mult a apus, sa nu îi uitam ororile si cliseele vietii cu care am fost atât de mult obisnuiti.